Νέα – Ανακοινώσεις

Έπαινος στα Εκπαιδευτήρια από την ΕΡΤ!

Πραγματικά μια πολύ μεγάλη τιμή για το σχολείο μας και ταυτόχρονα αναγνώριση του κόπου και της δουλειάς εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν η διάκρισή μας στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ». 

Η Ε΄ τάξη 2020-2021 (φετινή Στ’), γύρισε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για την συμβολή της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας στην Εθνεγερσία του 1821. Τα γεγονότα, οι σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής, μα και οι μάχες ζωντανεύουν με την παραστατική και γεμάτη ζήλο ερμηνεία των παιδιών μας!

Το πρόγραμμα:

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά  με τη ματιά των νεότερων γενεών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δημιουργία μας: