Η φιλοσοφία μας

Εκπαιδευτήρια « ΕΛΠΙΔΑ »


Τα «Εκπαιδευτήρια Ελπίδα» ιδρύθηκαν το 2009 και ανήκουν στη «Χριστιανική Αδελφότητα της Απολύτρωσης». Έχουν ως ιδρυτή τους τον καθηγητή της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Στέργιο Σάκκο (1930-2012). 

Ακολουθούν το όραμα του ιδρυτή τους, μα και το Σύνταγμα της χώρας, για μια παιδεία ένθεη και ξεχειλίζουσα από κάθε αρετή και δη αυτή της φιλοπατρίας.

Στα εκπαιδευτήρια, πρωταρχικός στόχος είναι η ισορροπημένη και υγιής ψυχολογία των παιδιών, αφού από εκεί εξαρτάται και η επίδοσή τους σε κάθε τομέα της σχολικής τους ζωής! Ενισχύονται ο εθελοντισμός, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η πειθαρχία, η αγάπη για τον αθλητισμό και την άσκηση!

Υψίστης σημασίας, όμως, αποτελεί και η εγκύκλιος παιδεία των μαθητών και η βιωματική επαφή τους σε κάθε μάθημα. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο, το οποίο μπορεί και καλύπτει όλο αυτό το φάσμα επιστημών και αντικειμένων.

Η λογική και στοχευμένη χρήση της τεχνολογίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του σχολείου αυτού. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της πληροφορικής σε κάθε μάθημα, αφού χρησιμοποιούνται και νέες τεχνολογίες κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Στα «Εκπαιδευτήρια Ελπίδα» διδάσκονται η αγγλική και η γερμανική ξένη γλώσσα.

 

Ωράριο Μαθημάτων:

Το ωράριο του Σχολείου είναι διευρυμένο και όπως ορίζεται από τον νόμο λειτουργεί έως και τις 2:10 το μεσημέρι.