Νέα – Ανακοινώσεις

Γιορτάζουμε το «ΟΧΙ»

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα στο Σχολείο μας. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ήταν όλα σημαιοστολισμένα, ήρωες και δάφνες κυριαρχούσαν στους τοίχους του Σχολείου και όλων των τάξεων.

Την παραμονή της εθνικής μας εορτής, ολόκληρη η μέρα ήταν αφιερωμένη στην Πατρίδα μας και στη Σημαία μας.

Η χορωδία συνοδευόμενη από την ορχήστρα του Σχολείου μας, τραγούδησε ένα τραγούδι για την Θεσσαλονίκη και ακολούθησε ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο, με τραγούδια της και στοιχεία από τη ζωή της.

Στη συνέχεια, η Δ΄ Δημοτικού μέσα από μια “ξενάγηση στις αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου” μάς παρουσίασε τις σημαντικότερες μάχες που δόθηκαν στην Ήπειρο και στην Πίνδο το 1940 και “ζωντάνεψαν” μπροστά μας γενναίες, ηρωικές μορφές, όπως του Δαβάκη, του Διάκου, του Κατσιμήτρου και του Κωστάκη.

Τέλος, τα παιδιά των μεγάλων τάξεων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας και όλοι με μεγάλη συγκίνηση ψάλαμε τον εθνικό ύμνο.

Χρόνια πολλά σε όλα τα Ελληνόπουλα, σε όλους τους Έλληνες, όπου γης κι αν βρίσκονται! Πάντα ελεύθεροι!

Στο παραπάνω λεύκωμα φωτογραφιών μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα αλλά και να παρακολουθήσετε το θεατρικό “Στο Πολεμικό Μουσείο” από το κανάλι μας στο Youtube.