Νέα – Ανακοινώσεις

Η γιορτή της σημαίας μας

Η Βυζαντινή χορωδία άνοιξε τη γιορτή ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους, ενώ η Ευρωπαϊκή Χορωδία τραγούδησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τραγούδια στα οποία συμμετείχαμε χειροκροτώντας όλα τα παιδιά.

Η ώρα της ανάγνωσης του πρακτικού για την επιλογή των σημαιοφόρων ήταν μια ιδιαίτερα επίσημη στιγμή, καθώς οι συμμαθητές μας της ΣΤ’ τάξης είδαν τους κόπους τους να βραβεύονται και επιλέχθηκαν να κρατήσουν ή να συνοδεύσουν την Ελληνική Σημαία.

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάσαμε και φέτος στο Σχολείο μας τη γιορτή της Σημαίας και τη γιορτή του ΟΧΙ την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Όλα είχαν ένα γιορταστικό χρώμα από το πρωί της Παρασκευής: Η χορωδία ντυμένη στα γαλανόλευκα, τα παιδιά του θεατρικού ντυμένα με στολές εποχής, όλα έτοιμα για τη γιορτή μας!

Ακολούθησε το θεατρικό «Μια αλλιώτικη γιορτή για τη Σημαία», στο οποίο είδαμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας η αληθινή ιστορία της Αντιγόνης, μιας δασκάλας που προτίμησε να βασανιστεί από τους Γερμανούς παρά να παραδώσει τη Σημαία και τα μυστικά των Ελλήνων. Πολύ συγκινητικό ήταν το κλείσιμο της γιορτής, όπου τα παιδιά της Δ’ τάξης ζωντάνεψαν μπροστά μας το άσπρο και γαλανό χρώμα της Σημαίας μας τραγουδώντας «Ελλάδα στους ώμους τη γη κουβαλάς…». Έκλεισε την εκδήλωση ο Εθνικός μας Ύμνος και το παρατεταμένο χειροκρότημα όσων συμμετείχαν στην πραγματικά ξεχωριστή αυτή γιορτή για τη Σημαία μας.