Η Σημαία μας!

Η Σημαία μας! Από τα κατάρτια των καραβιών ως τα φυλάκια των συνόρων μας, κι από τους ιστούς των ολυμπιακών σταδίων μέχρι τα μικρά χέρια των παιδιών που την κρατάνε και την υψώνουν, η σημαία μας είναι η εθνική μας περηφάνια, το σύμβολο που σηκώνει πάνω του όλη την ιστορία της φυλής μας!

Η Σημαία μας! «Όμορφη, πλούσια, κι άπαρτη, και σεβαστή, κι αγία!», την αποκαλεί σε ένα από τα ωραιότερα αποσπάσματα του Γ΄ Σχεδιάσματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων ο Σολωμός, καθώς παρουσιάζει τους νέους Μεσολογγίτες να στέκουν μαζί κάτω από τον στύλο στον οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Μέσα απ’ το μαύρο σύννεφο που καλύπτει τον ουρανό εμφανίζεται σαν ήλιος, σαν αιθέρας που φέρει όλο τον κόσμο, ο ιστός που έχει πάνω του την ελληνική σημαία.

Κάθε χρόνο στις 27 του Οκτώβρη στη γιορτή της καμαρώνουμε εμείς τα Ελληνόπουλα κάτω από τη σκιά της. Και ιδιαίτερα κάποιοι από τους συμμαθητές μας που θα αξιωθούν να την κρατήσουν. Πώς έφτασε όμως στα χέρια μας αυτή η σημαία;

Εμείς, τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού συνδυάζοντας τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τη γιορτή της σημαίας, ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Ελληνική Σημαία.

Χρόνια πολλά! Πάντα ελεύθεροι!