Ιδρυτής

Ιδρυτής

Τα Εκπαιδευτήρια «ΕΛΠΙΔΑ» λειτουργούν στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης από το 2009. Ιδρύθηκαν με την έμπνευση και καθοδήγηση του καθηγητή Στεργίου Σάκκου και συνεχίζουν την προσφορά τους με την ευθύνη της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίς».

Ο κ. Στέργιος Σάκκος γεννήθηκε στο Πολυνέρι Γραβενών το 1930. Ήταν το μικρότερο παιδί της εξαμελούς οικογένειας του Νικολάου και της Γιαννούλας Σάκκου.

Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη κλίση στα «γράμματα», καθώς διέθετε οξύ νου. Κατά την αποφοίτησή του, από το Λύκειο εισήχθη από τους πρώτους στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και λαμβάνει πτυχίο με πλήρες Άριστα 10!

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός και κατά την αποστράτευσή του το  1956 λαμβάνει «Έφημον Μνεία» από το Γ.Ε.Σ.

Το 1957, λαμβάνει μετά από ανάλογο διαγωνισμό έδρα στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ και λίγα χρόνια αργότερα, ιδρύει και διευθύνει Ιδιωτικό Γυμνάσιο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και επιβλέπει μαθητικό οικοτροφείο.

Το 1965, αναγορεύεται διδάκτωρ Θεολογίας, ενώ αργότερα μεταβαίνει στη Γερμανία για μεταδιδακτορικές σπουδές. Εκλέγεται καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ και ταυτόχρονα ιδρύει και διευθύνει Αντιαιρετική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Διατελεί πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας του ΑΠΘ και διδάσκει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή της πόλης.

Τέλος, το 2009 ιδρύει το Δημοτικό Σχολείο με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο και την Κυριακή του Πάσχα το 2012 φεύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη κληρονομιά σε μικρούς και μεγάλους!

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο, οι άρτιες εισηγήσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό, και η συστηματική ενασχόλησή του με την παιδεία, τον αναδεικνύουν σε μια σπουδαία προσωπικότητα της εποχής!

κ. Στέργιος Σάκκος, Ιδρυτής