Νέα – Ανακοινώσεις

Κάλαντα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Την τελευταία μέρα πριν κλείσει το σχολείο μας για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη μας επιθυμία: να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους λέγοντας τα κάλαντα.

Έτσι, όλα τα παιδιά της ευρωπαϊκής χορωδίας του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εκεί μάς υποδέχτηκαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αντηρίδα», οδηγώντας μας δίπλα στο μεγάλο δέντρο και τη φάτνη που είχε στηθεί. Πήραμε θέση στη μεγάλη σκάλα και… το νοσοκομείο αντήχησε από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

Μαζί μας είχαμε πάρει και τα μουσικά μας όργανα και παίξαμε κι ένα ορχηστρικό κομμάτι, το Greensleeves. Οι ασθενείς και το προσωπικό παρακολουθούσαν συγκινημένοι και χαρούμενοι και μας χειροκρότησαν με την ψυχή τους.

Στο τέλος δώσαμε τα δώρα που είχαμε ετοιμάσει για τα παιδιά που αυτές τις μέρες είναι άρρωστα και θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο: Μπαλόνια και χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Φεύγοντας, πήραμε κι εμείς από ένα δώρο από την «Αντηρίδα», μια κούπα και ένα βιβλίο. Όλοι μας βέβαια συμφωνήσαμε ότι η πιο μεγάλη χαρά που ζήσαμε δεν ήταν που πήραμε το δώρο, αλλά που σκορπίσαμε το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού, χαμόγελα και χαρά στον κόσμο. Γιατί, όπως συχνά μας λένε οι δάσκαλοί μας, «παίρνοντας γεμίζουν τα χέρια, δίνοντας γεμίζει η καρδιά!»