Νέα – Ανακοινώσεις

Κατεβαίνουμε στο αγρόκτημα

Μία ευχάριστη έκπληξη μάς περίμενε αυτή την εβδομάδα!

Την Τετάρτη 17 Μαΐου πρωί πρωί τρέξαμε στο αγρόκτημα. Ξεκινήσαμε από τον στάβλο. Επισκεφτήκαμε τις αγελάδες και παρακολουθήσαμε το άρμεγμα. Οι περισσότεροι πρώτη φορά βλέπαμε κάτι τέτοιο! Πολύ ενδιαφέρον αλλά και λίγο δύσκολη η ατμόσφαιρα για μερικούς. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε στην αγκαλιά μας κουνελάκια, να μιλήσουμε με το μοσχαράκι, να χαιρετήσουμε τις κότες, να κυνηγήσουμε τις γάτες και τα γατάκια, να αγριέψουμε τον σκύλο.

Αργότερα ήρθαμε το υποστατικό! Εκεί μας περίμενε η υπεύθυνη του εργαστηρίου γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγουμε, για να μας δείξει αυτή τη φορά πώς γίνεται το κασέρι και να μας δώσει την ευκαιρία να κατασκευάσουμε κι εμείς μαζί της. Η συνταγή μας φάνηκε απλή, ενώ η εκτέλεση μας ενθουσίασε.

Η επίσκεψή μας έληξε με παιχνίδι στην παιδική χαρά.

Χαιρόμαστε που μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε ανάλογες εμπειρίες στη ζωή μας!

Φτιάξε κι εσύ κασέρι…!

Η συνταγή μας:

Υλικά:
γάλα, ξυνό, αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε 2 λίτρα γάλα.
  2. Σε μια κούπα με νερό αραιώνουμε μια κοφτή κουταλιά ξυνό.
  3. Όταν “πάρει βράση” το γάλα μας, σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το αραιωμένο ξυνό και ανακατεύουμε (λιγάκι).
  4. Το αφήνουμε 5 – 7 λεπτά και…
  5. Τοποθετούμε στον νεροχύτη μας μια λεκάνη, με ένα σουρωτήρι μέσα και πάνω του μια βρεγμένη τσαντίλα (λεπτή).
  6. Πλησιάζουμε την κατσαρόλα με το ήδη “κομμένο” γάλα και το χύνουμε πάνω στην τσαντίλα μέσα στο σουρωτήρι.
  7. Το αφήνουμε να στραγγίξει για λίγο και στη συνέχεια πετάμε το νερό της λεκάνης ή το κρατάμε για γάρο.
  8. Στη συνέχεια το αλατίζουμε και αφήνουμε να απορροφήσει το αλάτι.
  9. Τέλος, το αφήνουμε για 12 ώρες περίπου με κλειστή την τσαντίλα. Καλό είναι να τοποθετήσουμε επάνω της κάτι βαρύ, π.χ. μια κατσαρόλα με νερό, για να φύγουν όλα τα υγρά.
  10. Σε λίγες ώρες είναι έτοιμο το κασέρι μας!

Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν!