Νέα – Ανακοινώσεις

Κι όμως, η Πυροσβεστική ήρθε στο Σχολείο μας!

Σήμερα 26 Φεβρουαρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα! Όλη την εβδομάδα οι μαθητές της Ε΄ τάξης περιμέναμε για αυτήν τη στιγμή! Ο κύριός μας μάς είχε υποσχεθεί ότι στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, θα επικοινωνήσουμε διαδικτυακά με έναν εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης -της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (2η Ε.Μ.Α.Κ)-. Σε αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα.

Ο πυροσβέστης, Γεώργιος Σοφιανίδης, μας παρουσίασε τις υπηρεσίες του Σώματος και στη συνέχεια μάς απαντούσε σε κάθε μας απορία με πολλή ευγένεια! Εμείς τον ακούγαμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενθουσιαστήκαμε με τις λεπτομέρειες για το επάγγελμά του.

Μάθαμε τι να κάνουμε σε περίπτωση εγκλωβισμού ή ξαφνικής πυρκαγιάς, για την πρόληψη και την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, την επέμβασή της σε περίπτωση ατυχήματος κ.ά. Εντύπωση μας έκανε η διαδικασία που ακολουθούν όταν παθαίνει βλάβη κάποιο όχημα. Επιπλέον, μας ενημέρωσε σχετικά με την ειδική στολή των πυροσβεστών, το κράνος, τις μπότες… δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως υπάρχουν υλικά που δεν καίγονται!!! Εκτός των άλλων, μάθαμε ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά χρώματα για τα οχήματά τους σε όλες τις χώρες.

Όταν «πήραμε» τον λόγο, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή! Τέλος, μείναμε με την ελπίδα της υλοποίησης μια υπόσχεσης… Να μας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σταθμού στο μέλλον!

Αυτή η διαδικτυακή συνάντηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Σχολείο μας και τους Μαθητές της Ε΄ στο Πυροσβεστικό Σώμα, για κάθε προσπάθειά τους να παραμένουμε ασφαλείς.

Αλεξία – Μαρκέλλα Ε.

Αικατερίνη Λ.