Νέα – Ανακοινώσεις

Λιτανεία στον Άγιο της πόλης μας

Με λαχτάρα περιμέναμε όλα τα παιδιά τη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου. Η ξεχωριστή αυτή μέρα σημαίνει πολλά για μας που καταγόμαστε ή ζούμε στη Θεσσαλονίκη, μια που τη μέρα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου γιορτάζουμε και την απελευθέρωση της πόλης μας. Γι’ αυτό αξίζουν ύμνοι ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στον Θεό μας αλλά και στον Άγιό μας.

Η εμπειρία της λιτανείας είναι κάτι μοναδικό που μένει ανεξίτηλο γραμμένο μέσα μας. Όλα τα παιδιά με ευλάβεια συνοδεύσαμε τον Άγιο Δημήτριο και την Υπεραγία Θεοτόκο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Καθώς προχωρούσαμε ψάλλαμε ύμνους στον Άγιο Δημήτριο και στην Παναγία μας.

Πιστεύουμε ότι η ευλογία του Αγίου και η χάρη της Παναγίας της Γερόντισσας, της οποίας η εικόνα λάμπρυνε φέτος όλες αυτές τις εορταστικές μέρες, θα μας συνοδεύσει όχι μόνο για την υπόλοιπη χρονιά, αλλά και για όλα μας τα χρόνια.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα, πάντα ελεύθεροι!