Νέα – Ανακοινώσεις

Μια «ανακύκλωση» που δίνει χαρά

Είναι μικρό … πλαστικό και το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο σε δρόμους και παραλίες! Τι είναι; Ένα πλαστικό καπάκι!

«Έρευνες δείχνουν πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε εκτεθειμένοι στην πλαστική ρύπανση και εκτιμάται πως κατά μέσο όρο κάθε ένας από εμάς καταπίνει 5 γραμμάρια μικροπλαστικών την εβδομάδα» (followgreen).

Έχοντας, λοιπόν, στόχο:
1) Να επανακαθορίσουμε τη σχέση μας με τη χρήση του πλαστικού.
2) Να αποκτήσουμε συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα να στηρίξουμε με αυτή τη μικρή μας προσπάθεια ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
3) Να κατανοήσουμε πως η υπόθεση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των ειδικών
θελήσαμε να ασχοληθούμε με τη συλλογή καπακιών με σκοπό να τα παραδώσουμε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «KEEP ON MOVING».

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ενημερωθήκαμε για τη συλλογή καπακιών, ενημερώσαμε και τους συμμαθητές μας και τους χαρίσαμε από μία τρίλιζα με καπάκια την οποία κατασκευάσαμε μόνοι μας για να τους θυμίζει το σκοπό μας. Η συλλογή ξεκίνησε, παραδόθηκε μια μεγάλη ποσότητα και η προσπάθεια συνεχίζεται… Μπορείτε κι εσείς να γίνετε συμμέτοχοι στη χαρά της προσφοράς στους συνανθρώπους μας και στην προστασία του περιβάλλοντος φέρνοντας μας όσα περισσότερα καπάκια μπορείτε!