Νέα – Ανακοινώσεις

Ναι, τα παιδιά σώζουν ζωές!

Ποιος θα το πίστευε; Κι όμως είναι αλήθεια! Τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές…
              Μια εκδήλωση ανθρωπιάς και ένα σεμινάριο φιλανθρωπίας έδωσαν οι 2 μαθητές του Σχολείου μας, Μαρία και Ραφαήλ Λαζαρίδης, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
             Στον δήμο Ελευθερίου – Ευόσμου, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, με την παρουσία πολλών προσώπων από τον χώρο της υγείας, της πολιτικής και φυσικά αξιωματούχοι της πόλης μας, έλαβε χώρα μια ξεχωριστή εκδήλωση Πρώτων Βοηθειών από Μαθητές. «Είναι σπουδαίο είναι συγκινητικό, παιδιά να μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή έναν συνάνθρωπό τους. Είναι σπουδαίο και συγκινητικό τα παιδιά να γίνονται δάσκαλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.
             Χαιρετίζοντας το αφιέρωμα ο υπουργός Υγείας, συγχαίρει τον Αναστάση Στεφανάκη και τη Κατερίνα Κακάνη που είναι οι πρωτοστάτες του Οργανισμού Kids Save Lives ο οποίος έχει εκπαιδεύσει στην ΚΑΡΠΑ δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες και έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο απινιδωτών σε εθνικό επίπεδο με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής
             Τέλος, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας στο αφιέρωμα, λέει: « Ως δήμαρχος βρίσκομαι μπροστά σε μια έκπληξη. Και ως γιατρός βρίσκομαι μπροστά σ΄ ένα όνειρο, σ ένα στόχο που εσείς, παιδιά τον κάνατε πραγματικότητα. Ως δήμαρχος καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στον δήμο μας, τρεις από τους 70.000 εκπαιδευμένους μαθητές που μπορούν να σώσουν ζωές». Παράλληλα αναφέρει ότι μέχρι τώρα εκπαιδευμένα παιδιά έχουν σώσει 22 συνανθρώπους μας και συγχαίρει τον Aναστάση Στεφανάκη γιατί «σκέφτηκε παγκόσμια και έδρασε τοπικά» με την ίδρυση του Kids Save Lives.
            Το Σχολείο μας στηρίζει την προσπάθεια αυτή ευαισθητοποιώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον υγείας που ήδη έχει αργήσει!
             Θερμά συγχαρητήρια στους Συντελεστές και φυσικά στους μαθητές μας!