Νέα – Ανακοινώσεις

Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις χαρταετό;

Με αφορμή το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας οι μαθητές της Ε΄ κατασκεύασαν έναν χαρταετό πραγματικών διαστάσεων, αφού πρώτα έγραψαν τις οδηγίες κατασκευής του. Η δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας ανέλαβε να φωτογραφίσει τη διαδικασία και να σας την παρουσιάσει! Αν λοιπόν, κι εσείς είστε ένας από αυτούς που δίνουν χρήματα για να αγοράσουν τον χαρταετό τους αυτές τις μέρες, είναι καιρός να κάνετε οικονομία, φτιάχνοντας τον δικό σας μοναδικό αετό!

Χαρταετός:

Υλικά: 

3 καλάμια, σπάγκος, ψαλιδάκι, χαρτοταινία, χαρτί ή νάιλον και… διάθεση για δημιουργία!!!

Βήμα 1ο (σκελετός): 

Παίρνουμε τα τρία ξύλα και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα αστέρι (δηλαδή το ένα πάνω από το άλλο). Αφού τα τοποθετήσουμε όπως η παρακάτω εικόνα, τα δένουμε στο κέντρο με ένα κομμάτι σπάγκου περίπου 2 μέτρα. Προσέχουμε ο κόμπος να είναι διπλός ή τριπλός και το τελείωμά του να βρίσκεται στην πίσω ή στην μπροστινή μεριά των ξύλων (όχι πλάγια).

Βήμα 2 ο (η ουρά): 

Παίρνουμε ένα κομμάτι σπάγκου περίπου 2 μέτρα και δένουμε στα 2 κάτω σημεία των ξύλων (για να μας γίνει το τρίγωνο της ουράς). Στη συνέχεια για να τελειώσουμε την ουρά παίρνουμε 1 μεγάλο κομμάτι σπάγκο περίπου 3 μέτρα και το δένουμε κάτω από το τρίγωνο που φτιάξαμε, βάζουμε κομμάτια χαρτιού ή νάιλον στον 3μέτρo σπάγκο.

Βήμα 3ο  (η επιφάνεια):

Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι χαρτιού ή νάιλον και το τοποθετούμε πάνω στα ξύλα, από τη μεριά που έχουμε αφήσει το κομμάτι σπάγκου στο κέντρο. Παίρνουμε το ψαλιδάκι και κόβουμε τις άκρες της επιφάνειας μπροστά από τα τελειώματα των ξύλων (δες την εικόνα κάτω). Δένουμε τα κομματάκια μαζί με τα ξύλα.

Βήμα 4ο (τα ζύγια):

Δένουμε στις πάνω άκρες των ξύλων ένα τρίγωνο σκοινί όπως της ουράς, αλλά όταν το πιάσουμε και το τεντώσουμε από τη μέση πρέπει να φτάνει στο κέντρο του αετού μας. Ενώνουμε τη μύτη του τριγώνου με το κέντρο που είχαμε δέσει τα ξύλα. Για να περάσει το σκοινί του κέντρου ανοίγουμε μια τρυπούλα στη μέση του αετού με το ψαλίδι.

Έτοιμος για να κατακτήσει τον ουρανό!