Νέα – Ανακοινώσεις

Ο θαυμαστός κόσμος του βιολιού

     Σήμερα ο γλυκός ήχος του βιολιού γέμισε το Σχολειό μας. Ο βιολιστής κ. Πάρης Τηνιακούδης μας μίλησε για το βιολί, το αντιπροσωπευτικότερο όργανο της οικογένειας των εγχόρδων.

     Τα δάχτυλά του άλλαζαν το μήκος των χορδών πάνω στην ταστιέρα. Με επιμονή και εξάσκηση μαθαίνει ο μουσικός τη θέση των δακτύλων για την κάθε νότα. Μας έδειξε την ταστιέρα, τον χορδοστάτη, τα κλειδιά, το υποσιάγονο, τις 4 μεταλλικές χορδές, το ηχείο του οργάνου καθώς και το δοξάρι, που αποτελείται από μια δέσμη τριχών αλόγου που μ’ ένα βιδωτό μηχανισμό σφίγγει ή χαλαρώνει τη δέσμη.

     Έπαιξε τη χαρακτηριστική αρχή της 5ης συμφωνίας του Beethoven καθώς και την “Ωδή στη χαρά” από την 9η συμφωνία του ίδιου συνθέτη. Ακούσαμε τη “Μικρή, νυχτερινή μουσική” του Mozart καθώς και γνωστές μελωδίες της ελληνικής, έντεχνης μουσικής.

     Τα χαμόγελά μας και το θερμό μας χειροκρότημα έδειξαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας.

     Στο κλείσιμο της μικρής αυτής συναυλίας, έπαιξε δυο μελωδίες στο βιολί η μικρή μουσικός και συμμαθήτριά μας Όλγα. Χαρήκαμε όλοι τη μουσική αυτή συνάντηση και καταλάβαμε ότι όλα τα όμορφα, με κόπο αποκτιούνται!