Νέα – Ανακοινώσεις

Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Η 2η Απριλίου είναι μέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τον Αυτισμό. Το σχολείο μας, προσκεκλημένο από την εθελοντική οργάνωση «Αντηρίδα», συμμετείχε σε ημερίδα που οργανώθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για τα σχολεία της περιοχής με θέμα τον αυτισμό.

Τραγουδήσαμε τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά και στη μοναδικότητά τους. Ιδιαίτερα χαρήκαμε το τραγούδι «Απεραντοσύνη», ένα τραγούδι που το συνέθεσε ο Στέλιος Πισής. Τον Στέλιο τον γνωρίσαμε μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων και θαυμάσαμε το μεγαλείο της ψυχής του και τη δύναμη της θέλησής του. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος λόγω μιας σοβαρής νευρολογικής πάθησης είναι αναγκασμένος να παραμένει εδώ και χρόνια στο κρεβάτι μη μπορώντας να κινήσει πλέον τίποτε άλλο παρά μόνο τα μάτια του. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει στο να γράφει τραγούδια, να συνθέτει μουσική, να επικοινωνεί με τους φίλους του, να κάνει όνειρα για το μέλλον, να αγαπάει τον Θεό, να προσφέρει στους γύρω του ό,τι έχει μέσα στην ψυχή του.

Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε το τραγούδι «Απεραντοσύνη» για να το τραγουδήσουμε στην παραπάνω εκδήλωση, μάλιστα ερμηνεύοντας το ρεφρέν και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά ποτέ να μην παραιτούνται και να μην απογοητεύονται, αλλά πάντα ακόμη και μέσα από δυσκολίες και εμπόδια να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε την αγάπη με την οποία πάντα μας περιβάλλει η εθελοντική οργάνωση «Αντηρίδα». Για μια ακόμη φορά γέμισε τα χέρια μας με δώρα, γλυκίσματα και βιβλία. Αυτό όμως που μας συγκίνησε πιο πολύ ήταν «Οι 12 μήνες του χρόνου», ένας πίνακας φιλοτεχνημένος από ένα παιδί με αυτισμό, τον οποίο η Αντηρίδα πρόσφερε ως δώρο στο σχολείο μας.

Όλα αυτά για μας αποτελούν συγκλονιστικά μαθήματα ζωής και μια σημαντική προτροπή για όλο και πιο σκληρή προσπάθεια και αγώνα, μαθήματα που φροντίζει να μας προσφέρει το σχολείο μας όχι μόνο με τη σχολική ζωή, αλλά και με κάθε τέτοιου είδους ευκαιρία στην οποία συμμετέχουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε σαν μια συνθηματική προτροπή το ρεφρέν του τραγουδιού του Στέλιου Πισή:

Μέσα στην απεραντοσύνη,

στου κόσμου αυτού τη βιασύνη,

στάσου και δείξε καλοσύνη!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τα τραγούδια της εκδήλωσης.