Νέα – Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Και φέτος το Σχολείο μας συμμετείχε, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES διοργάνωσε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του MEDITERRANEAN COSMOS, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια ολόκληρης της Μακεδονίας. Το σχολείο μας, έχοντας κερδίσει το προηγούμενο σχολικό έτος την πρώτη διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ με δώρο έναν απινιδωτή, δεν ήταν δυνατό να λείψει από την εκδήλωση αυτή. Η ΣΤ΄ Δημοτικού συμμετείχε σύσσωμη στην εκδήλωση.

Έτσι, την Τετάρτη 16/10 όλη μας η μέρα πέρασε στο COSMOS με τις δράσεις του KIDS SAVE LIVES. Εξασκηθήκαμε στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, για να θυμηθούμε τις δεξιότητες τις οποίες είχαμε αποκτήσει κατά τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας στην πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα. Επίσης μάθαμε πώς να τοποθετήσουμε έναν συνάνθρωπό μας σε θέση ανάνηψης, πώς να σώσουμε κάποιον από πνιγμονή, αναμετρηθήκαμε στην ΚΑΡΠΑ με μεγαλύτερα παιδιά και πετύχαμε το εντυπωσιακό σκορ 94%! Επίσης, με βοηθό την εικονική πραγματικότητα (AR και VR), προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας συμμετέχοντας σε ένα υποθετικό σενάριο κατάρρευσης ενός ατόμου, κάνοντας ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας απινιδωτή. Σε όλες αυτές τις δράσεις ήταν δίπλα μας και μας βοηθούσαν οι εθελοντές του KIDS SAVE LIVES, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.Η εμπειρία ήταν μοναδική! Αν και ήμασταν οι μικρότεροι, χαρήκαμε πολύ, μάθαμε πολλά και δηλώνουμε έτοιμοι για τον φετινό διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ!Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery, ή να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο στο κανάλι μας.
Για την εκδήλωση μπορείτε επίσης να δείτε και εδώ: https://www.facebook.com/kidssavelives/posts/983909085274702?__tn__=K-R