Νέα – Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

«ΤΟΜ ΠΛΕΫΦΕΡ»

Φέτος, την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την γιορτάσαμε με ένα αφιέρωμα στο βιβλίο που μας κράτησε συντροφιά μέσα στην τάξη για ένα μεγάλο διάστημα της χρονιάς.

Ο λόγος για τον ΤΟΜ ΠΛΕΫΦΕΡ, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας του Φράνσις Φινν, που διαπραγματεύεται τη ζωή σε ένα θρησκευτικό κολλέγιο κάπου στη Βόρεια Αμερική. Το συναρπαστικό, αλλά συνάμα και διασκεδαστικό βιβλίο κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον μας. Γι’ αυτό και, όταν βρίσκαμε ελεύθερο χρόνο, διαβάζαμε στην τάξη ή στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από το μυθιστόρημα αυτό. Ο ήρωάς του, ο Τομ Πλέυφερ, έγινε και ο δικός μας ήρωας. Τον θαυμάσαμε και σε πολλά σημεία νιώσαμε να ταυτιζόμαστε μ’ αυτόν.

Στις 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, αλλά και κατά τη διάρκεια όλης εκείνης της εβδομάδας, κάναμε μια σειρά από δράσεις σχετικές με το βιβλίο «ΤΟΜ ΠΛΕΫΦΕΡ»: Φτιάξαμε το πορτρέτο του ήρωά μας, εικονογραφήσαμε μια σκηνή που μας εντυπωσίασε σε μορφή κόμικ, σκιαγραφήσαμε τα πιο σημαντικά σημεία του χαρακτήρα του, κάναμε μια βιβλιοπαρουσίαση, σημειώσαμε τι μας εντυπωσίασε περισσότερο και, τέλος, δύο ομάδες ανέλαβαν να φτιάξουν μεσοστοιχίδες με λέξεις – κλειδιά από το βιβλίο.

Μέσα από το άρθρο αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε μια παράκληση στις εκδόσεις «ΔΕΜΕΤΗ», που ανέλαβαν την επανέκδοση των δύο από τα τρία μέρη της τριλογίας: Έχουμε στα χέρια μας τον «ΤΟΜ ΠΛΕΫΦΕΡ» και τον «ΠΕΡΣΥ ΟΥΙΝ». Λείπει από την επανέκδοση το τρίτο μέρος της τριλογίας, «ΧΑΡΡΥ ΝΤΗ», το οποίο έχουμε μόνο φωτοτυπημένο. Αυτό το άρθρο θα θέλαμε να είναι ένα κίνητρο για την επανέκδοση και του τρίτου βιβλίου. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα το προμηθευτούμε!

Στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών μπορείτε να δείτε τις εργασίες μας, καθώς και στιγμιότυπα από τις ώρες της δουλειάς μας στη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας.

Στη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας σε ώρα ομαδικής εργασίας…

Εργασία με θέμα το βιβλίο του Τομ Πλέυφερ…