Νέα – Ανακοινώσεις

Παρέα με τη NASA!

Μπορεί μερικές φορές οι τηλεδιασκέψεις να φαντάζουν κουραστικές και ανιαρές για τους μαθητές, έχουν όμως και τα καλά τους! Ποιος θα περίμενε άραγε, πριν λίγα χρόνια πως ένα σχολείο από τη Θεσσαλονίκη και οι μαθητές της Ε’ και Στ’ θα είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με διαστημικούς σταθμούς, αστροναύτες ή ακόμα και με μέλη της διαστημικής και επιστημονικής κοινότητας και έρευνας αυτών!

Κι όμως! Η αγαπημένη μας Ελληνίδα από την Κατερίνη, Αθηνά Πεΐδου, και μέλος της διαστημικής κοινότητας της nasa, μπόρεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, θυσιάζοντας κάποιες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο της, ώστε να επικοινωνήσει μαζί μας και να συνομιλήσει με τους μαθητές της “ΕΛΠΙΔΑΣ”…

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση σε όλα τα δυνατά επίπεδα, αναφορικά με την εξερεύνηση, την πρόοδο και τις ανακαλύψεις για το διάστημα. Ειδικότερα, η κ. Πεΐδου απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και ανέπτυξε σε αυτά, τη δική της προσωπική ανακάλυψη, σχετικά με το πεδίο βαρύτητας της Γης, όπως αυτό μετράται από τις δορυφορικές αποστολές!

Ήταν μια ξεχωριστή και αξέχαστη για τα παιδιά συνάντηση, που θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια… Κυρίως, όμως, θα αποτελέσει για αυτά σημείο αναφοράς στην πρόοδο, την επιμέλεια, την προσπάθειά τους και φυσικά στο όνειρο!

Ως σχολείο, δάσκαλοι και μαθητές, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το πρόσωπο της Ελληνίδας επιστήμονος. Της ευχόμαστε καλή και συνεχή πρόοδο στο ανεκτίμητο για την ανθρωπότητα έργο της και πάντα να εμπνέει κάθε  Έλληνα μαθητή, όπως ήδη το έκανε με την εν λόγω τηλεδιάσκεψη στα Εκπαιδευτήρια…

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο και την έρευνα της επιστήμονος θα βρείτε:

https://yfile.news.yorku.ca/2020/02/12/lassonde-phd-student-solves-an-18-year-old-problem/