Νέα – Ανακοινώσεις

Στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης

Το Σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στον οποίο και ανήκει. Έτσι για 4η συνεχόμενη χρονιά παίρνει μέρος στον διαγωνισμό Followgreen που διεξάγεται μεταξύ των σχολείων του Δήμου.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκεφθήκαμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης (γνωστό ως σκουπιδότοπο πριν από 40 χρόνια και τώρα ένα υπέροχο πάρκο). Αφού παρακολουθήσαμε την ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης γενικά, στη συνέχεια μας ενημέρωσαν για τον καφέ κάδο που σε λίγο θα μπει στους δρόμους της πόλης μας! Καθώς ακούγαμε την ενημέρωση για τον καφέ κάδο που θα είναι μια δημόσια κομποστοποίηση, νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί στο Σχολείο μας φέτος ήδη αρχίσαμε την κομποστοποίηση. Έχουμε ειδικό κάδο όπου ρίχνουμε όλα τα βιοαπόβλητά μας.  Δείτε περισσότερα εδώ.

Η θερμή υποδοχή, η πλήρης ενημέρωση, η απασχόληση των παιδιών με κινητικά και παιδαγωγικά παιχνίδια μας ευχαρίστησαν πολύ! Στη συνέχεια απολαύσαμε τους υπέροχους χώρους του Περιβαλλοντικού Πάρκου με άφθονο παιχνίδι. Στον περίπατο που κάναμε στο φράγμα της Θέρμης οι πάπιες μάς έκαναν συντροφιά ενώ αμέτρητες χελώνες κολυμπούσαν στα νερά και καμάρωναν μπροστά μας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν φανερώνουν τον θαυμασμό και  τον ενθουσιασμό των παιδιών για όσα γνωρίσαμε και χαρήκαμε σ’ αυτήν την εκπαιδευτική μας εκδρομή!