Νέα – Ανακοινώσεις

Συνέντευξη με μία συγγραφέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου:
Συνέντευξη με την κ. Σταυρούλα Ζώρζου,
συγγραφέα του βιβλίου «Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά»

 Παρασκευή 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Στο Σχολείο μας τιμήσαμε τη μέρα αυτή παίρνοντας συνέντευξη από τη συγγραφέα ενός αγαπημένου μας βιβλίου, το οποίο φέτος μελετήσαμε και σχετικά με το οποίο πραγματοποιήσαμε πολλές δραστηριότητες.

Είναι η κ. Σταυρούλα Ζώρζου, που έγραψε το υπέροχο βιβλίο «Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά». Η κ. Ζώρζου είναι χειρουργός οδοντίατρος, μουσικός και συγγραφέας και ζει στον Πειραιά. Την ευχαριστούμε, γιατί με υπομονή και αγάπη άκουσε όλες μας τις απορίες σχετικά με την υπόθεση του βιβλίου της, με τις συνθήκες της συγγραφής του και κυρίως μάς μίλησε για το θέμα των πηγών στην Ιστορία, για την αξία τους και για το πώς πρέπει να μελετάμε τις ιστορικές πηγές. Τέλος, μας πρόσφερε πολύτιμα εφόδια, καθώς μας μίλησε διεξοδικά για το αν το «Κρυφό Σχολειό» είναι μύθος ή πραγματικότητα και μας εξέθεσε πλούσια επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα αυτό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλες τις δραστηριότητες φιλαναγνωσίας σχετικά με το βιβλίο «Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά»: https://drive.google.com/file/d/1I9VglfK8Bvys1VpMTyJNI-0zRD0THURR/view?usp=sharing

Απόσπασμα από τη συνέντευξή της μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο: