Νέα – Ανακοινώσεις

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής

Η χορωδία του Σχολείου μας στις 6 Απριλίου 2019 συμμετείχε στη Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικής Παιδείας (Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου) υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση και σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία της Χριστιανικής Ελπίδας ταξιδέψαμε ως τη Λάρισα για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ελπίδας και της Αγάπης του Θεού και να γνωριστούμε με τα παιδιά του Σχολείου της κ. Ράπτου, που έχει τις ίδιες αρχές με το δικό μας Σχολείο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ο χώρος στον οποίο φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, αντήχησε από τις βυζαντινές μελωδίες του βυζαντινού χορού, αλλά και από τις αγνές παιδικές φωνές των τριών παιδικών- νεανικών χορωδιών που στην κυριολεξία μάγεψαν το κοινό. Στο τέλος της εκδήλωσης η Χορωδία μας και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου ερμήνευσαν από κοινού ένα χορωδιακό κομμάτι, το οποίο προετοιμάσαμε σε μια μικρή εργαστηριακή συνάντηση πριν την εκδήλωση. Ήταν πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι φωνές μας ταίριαξαν και έδεσαν αμέσως, κάτι που μας έδωσε αφορμή να ελπίζουμε και σε καινούργιες συνεργασίες με τα παιδιά της φίλης Χορωδίας.

Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ήταν παρών στην εκδήλωση και μας ευλόγησε με όλη του την πατρική στοργή. Τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να υμνείται το όνομα του Θεού από παιδικά χείλη και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε να τραγουδάμε για τον Θεό. Στο τέλος βγήκε μαζί μας και μια αναμνηστική φωτογραφία.

Το πρόγραμμα της χορωδίας μας:

  • Τ’ ακτινοδεμένο Δισκοπότηρο
  • Σαν τα παιδιά
  • Στα χέρια Σου
  • Μια φλόγα, μια ευχή