Νέα – Ανακοινώσεις

Γιορτή Μακεδονικού Αγώνα στο Σχολείο μας

Το Σχολείο μας τίμησε και φέτος την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα με εκδηλώσεις μνήμης, ομιλίες, τραγούδια και θεατρικά.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου από το πρωί το κλίμα στο Σχολείο μας ήταν γιορταστικό, καθώς μας υποδέχτηκε σημαιοστολισμένο με τις μουσικές του Παύλου Μελά.

Ακολούθησε η γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Βοσκίδη, δασκάλου της Δ΄ τάξης. Με σύντομα και απλά λόγια μάς εξήγησε το νόημα της γιορτής και μας είπε ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται και σήμερα με τον αγώνα και την προσπάθεια των παιδιών της Μακεδονίας να την κάνουν όσο γίνεται πιο ένδοξη και προκομμένη.

Στη συνέχεια, οι συμμαθητές μας των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης μάς παρουσίασαν ταμπλό και θεατρικά με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα. Το ΣΤ1 έπαιξε το θεατρικό «Ένα κορίτσι στον Μακεδονικό Αγώνα», βασισμένο σε αληθινά περιστατικά που εξιστορούνται στο βιβλίο της κ. Τζινίκου- Κακούλη «Η Πασχαλίνα άξια της Μακεδονίας». Το ΣΤ2 κάνοντας ένα οδοιπορικό σε όλα τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα παρουσίασε μπροστά μας μια υπέροχη παρέλαση από πρόσωπα που συνετέλεσαν με τη δράση τους στον Αγώνα της Μακεδονίας.

Όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα υπέροχα τραγούδια της Μακεδονίας και βροντοφωνάξαμε το σύνθημα:

«Έχει η Ελλάδα ομορφιές

μα η καρδιά της είναι μία

κι αυτή χτυπώντας δυνατά

λέει: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!»