Νέα – Ανακοινώσεις

Επίσκεψη στο Μουσείο Ύδρευσης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης εγκαινιάσαμε τις εκδρομές της φετινής χρονιάς με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ύδρευσης.

Στο παλιό Κεντρικό Αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης (σήμερα Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.) όπου στεγάζεται το μουσείο συμμετείχαμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με το νερό και την ύδρευση της πόλης μας.

Ξεκινώντας την ιστορία της από τον κοχλία του Αρχιμήδη που χειριστήκαμε και τη στέρνα μέχρι την ατμομηχανή και την πετρελαιομηχανή, αξιολογήσαμε την παροχή νερού που απολαμβάνουμε σήμερα γυρνώντας απλά το χερούλι της βρύσης.

Στο πάρκο του νερού όπου εκτίθενται ιστορικά αντλητικά συγκροτήματα και αγωγοί νερού είχαμε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουμε οι ίδιοι/ες παραδοσιακές μεθόδους άντλησης νερού, γεγονός που ενθουσίασε όλους/ες.

Με το εκπαιδευτικό αυτό  πρόγραμμα καταλάβαμε ότι κάθε σταγόνα  είναι πολύτιμη και ότι με την εξοικονόμηση νερού προστατεύουμε το περιβάλλον!

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Μουσείου Ύδρευσης για τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες που αποκομίσαμε αλλά και για τη χαρά να πίνουμε από εδώ και εμπρός το πολύτιμο νερό στα μπουκαλάκια που μας χάρισαν!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συλλογή με τις σχετικές φωτογραφίες!