Νέα – Ανακοινώσεις

1η Πανελλήνια Διάκριση στο Kids Save Lives Championship!

Η λέξη υπερηφάνεια, ίσως είναι η καταλληλότερη, για να εκφράσει τα συναίσθηματα που νιώθουμε εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Σχολείου, για τα δύο κορίτσια της Στ’ Δημοτικού. Ο λόγος, για τη Μαρία Λαζαρίδου και την Αρετή Σίγα. Οι μαθήτριες αναδείχτηκαν νικήτριες σε έναν ιδιαίτερο και πραγματικά δύσκολο διαγωνισμό, αυτόν της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης!

Ο 1ος διαγωνισμός ΚΑΡΠΑ, Kids Save Lives Championship, πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και διογανώθηκε από τον ΕΕΕΠΦ και το Kids Save Lives. Αποτελεί έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, όπου μαθητές σχολείων που εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση Kids Save Lives συναγωνίστηκαν σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με τη βοήθεια ειδικών προπλασμάτων.

Το Σχολείο μας, τα Εκπαιδευτήρια “ΕΛΠΙΔΑ”, πήρε την πρωτιά, ανάμεσα σε 15 σχολεία, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν, από όλη την Ελλάδα!

Το έπαθλο του διαγωνισμού, που ήταν ένας υπερσύγχρονος απινιδωτής, αποτελεί, πια, αναπόσπαστο εργαλείο του ιατρείου του Σχολείου μας!

Πολλές ευχαριστίες στους προπονητές και γονείς της Μαρίας, Κωνσταντίνο και Ειρήνη Λαζαρίδη, όπως επίσης και στην οικογένεια του κ. Χριστοδούλου Σίγα, οι οποίοι συνόδεψαν τα παιδιά τους σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση.

Συγχαρητήρια Μαρία και Αρετή,

ευχόμαστε πάντοτε κάθε πρόοδο στη ζωή σας!