Νέα – Ανακοινώσεις

Διαγωνισμός FOLLOWGREEN – Εκπαιδευτήρια “ΕΛΠΙΔΑ” – Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας αναφορικά με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, το Σχολείο μας προχώρησε σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και με το πρόγραμμα Follow Green. Ο διαγωνισμός “Παμε Ανακύκλωση” για τα δημοτικά σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει με τους μαθητές να ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες.

Συνεργαζόμενοι φορείς:

  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
  • ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,
  • ΑΦΗΣ Α.Ε
  • πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα «Followgreen» αποτελεί μία ψηφιακή εφαρμογή για «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Έτσι εκπαιδεύει και ενημερώνει τους πολίτες γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο περιβάλλον υπό την μορφή άρθρων, video και quiz.
Στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Λειτουργεί, δηλαδή, ως ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν!

Ακόμη, οι γονείς μπορούν να δείξουν τη στήριξή τους, επιβραβεύοντας το σχολείο της επιλογής τους δωρίζοντας επιπλέον πόντους και βοηθώντας με αυτό το τρόπο την προσπάθεια των παιδιών τους. Οι δωρεές πόντων μπορούν να γίνουν από την ειδική σελίδα του Followgreen «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ